.IR Pro Compact
Modüler sistemler, alüminyum şase üzerine monte edilmis, kullanılacağı uygulamaya göre en ideal infrared dalga boyunu sağlayacak filamentlereden meydana gelen bir yada daha fazla panelin modüler olarak bir araya gelmeleri ile olusurlar. Filamentleri tasıyan alüminyum saseler bağımsız olarak taşıyıcı ünite ya da profillere tutturulabildikleri gibi alüminyum çerçeveli bir gövde içersine sıralanarak bağımsız ünitler halinde de üretilebilmektedirler.
Modüler sistemler, sanayide harcanan enerjiyi daha verimli kullanırlar ve mevcut sistemlere çoğunlukla ön kurutucu, ara kurutucu ve son kurutucu olarak monte edilirler. Kullanım alanına göre fan ilavesi de yapılabilmektedir.
Kullanılacak Filament sayısı ve boyu elde edilmek istenen ısı değerine göre değisiklik gösterdiğinden, uygulama yerine göre hesaplamalar sonucu çesitli ebat ve güçlerde imal edilmektedirler.
Modüler sistemler normal reflektörlü yapılabildiği gibi Altın reflektörlü olarakta imal edilebilmektedirler. 45°, 90° veya 180° yansıtma açılı filamentler, ayrıca bir reflektöre ihtiyaç duymadığı için alüminyum sase üzerine monte edilmeden, Alüminyum çerçeveli gövde içine ya da bağımsız olarak, direkt sistem üzerindeki profillere, ısıtılacak yüzey üzerinde elde edilmek istenen ısıya göre belirli aralıklarda monte edilerek olusturulurlar.
Panellerde, kullanılacağı uygulamada nüfus edeceği malzemenin ısığı soğurma özelliği göz önüne alınarak tespit edilen en ideal infrared dalga boyunu sağlayacak filamentler kullanılarak optimum verimlilik sağlanır. Asağıdaki grafiklerde örnek olarak Plastik ve Suyun dalga boyuna bağlı absorbasyon eğrileri gösterilmistir.
Altın reflektörlü filamentler sisteme monte edilirken ısı uygulanacak yüzeyin cinsine ve elde edilmek istenen ısı değerine göre filamentler arası mesafe (x) ile, filamentlerin hedef yüzey arasındaki mesafesi (y) hesaplanarak uygulanır.

x ve y mesafeleri arasındaki bağıntı filamentin yansıtma açısına bağlı olarak değisiklik göstermesinin yanı sıra y mesafesi özel durumlar dısında 30 mm'den düsük bir değer alamaz. Aksi takdirde malzeme üzerinde hasarlar meydana gelebilir. Malzeme üzerinde çok yüksek ısılara ulasılabilmektedir.
Aşağıdaki grafikte, 80 cm aktif ısıtma boyunda Altın reflektörlü bir UFO Filamentin kurutma yapılacak yüzey ile arasındaki mesafeye bağlı olarak elde edilen yoğunluk oranları görülmektedir. Isı uygulanacak bölgeye yakın monte edilen Filament daha düzgün bir sekilde malzeme üzerine enerjisini yayımlayabilmektedir. Mesafe arttıkça malzemenin kenarlarında olusturulan güç yoğunluğu azalmaktadır.
Modüler sistemler kurulurken uygulama yerine göre çok çesitli varyasyonlar kullanılabilir. Sekilde de gösterildiği gibi ısı malzeme üzerine düzgün bir biçimde aktarılabileceği gibi, özel kosullarda; baslangıç, orta ya da sonda filament sıklığı değistirilerek farklı ısı değerleri ile kurutma baslatılabilir ya da bitirilebilir.
Aynı durum yatay konveyörlerde olduğu gibi dikey konveyörlerde de geçerlidir. Farklı biçimde ısıtılması gereken bölgeler, farklı güçlerde filamentler kullanılarak ya da farklı sıklıklarda monte edilerek istenilen güç yoğunluklarına ulasılabilir.
Modüler Sistemlerin Avantajları
Helezonik Sarımlı Filament kullanıldığından uzun ömürlüdür.
Filamentlerde yüksek ısı dayanımlı ve özel oksidasyon nitelikli direnç teli kullanılır.
Isıyı homojen olarak yayarlar.

40 - 240 cm arası aktif ısıtma uzunluğunda filamentler yapılabilmektedir.
Bir Filamentte 1 000 Watt 'dan 4 000 Watt 'a kadar güçlere ulasılabilir.
Elektrik tüketimleri azdır, Enerjiyi verimli kullanırlar.
Çok genis uygulama alanına sahiptir.
Uygulama alanına göre fan ilavesi yapılabilir.
Enerji, minimum düzeyde konvansiyonel ısıya dönüsür.
Paneller Alüminyumdan imal edildiğinden oldukça hafiftirler.
 
 
UFO Endüstriyel ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular
Gizlilik ve Telif Hakları design & developed by TREDEAL.com